Portalul ofera informatii complete despre clinicile particulare din Romania.

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de servicii medicale, medicina interna, cardiologie, pediatrie, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, psihoterapie, endocrinologie, dermatologie, acupunctura, homeopatie, ORL, oftalmologie, oncologie, chirurgie, ortopedie, urologie, obstetrica-ginecologie, stomatologie generala, implantologie, ginecologie, consultatii medicale, analize medicale.

Clinicile particulare promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.clinica-particulara.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor de cea mai inalta calitate.

Spital privat sau spital de stat: avantaje şi dezavantaje

Spital privat sau spital de stat: avantaje şi dezavantaje

Ofertele clinicilor private apar la tot pasul, iar spitalele de stat tot nu reuşesc să facă faţă tuturor pacienţilor pe care îi au.
Iar tu, în calitate de pacient, îţi doreşti să ai parte de cel mai bun tratament şi de cele mai avantajoase preţuri, totodată. Dacă nu ştii pentru ce fel de clinică să optezi atunci când îţi faci analizele sau când trebuie să te tratezi pentru o afecţiune, ţine cont de avantajele şi de dezavantajele sistemelor privat şi de stat.

Costurile sunt mai reduse în spitalele de stat

Costurile analizelor şi ale procedurilor sunt mult mai avantajoase în spitalele de stat. Dacă la privat plăteşti orice fel de consultaţie, spitalele de stat îţi permit să economiseşti dacă te duci cu un bilet de trimitere de la medicul de familie sau dacă ai vreo intervenţie urgentă. În timp ce la privat plăteşti orice procedură, aici ai şansa de a face economii şi atunci când îţi faci analizele, dar şi când ai nevoie de diverse proceduri.

Timpul de aşteptare este mai scurt la clinicile private

Din păcate, spitalele de stat sunt mereu supraaglomerate. Asta înseamnă că ţi se poate întâmpla să aştepţi ore întregi până să intri în cabinetul de consultaţie. Pentru procedurile de urgenţă, cozile sunt uneori şi mai mari, iar programările în prealabil sunt de-a dreptul imposibile. Spre deosebire de acestea, clinicile private pun la dispoziţie posibilitatea de a te programa prin telefon sau email intervenţiile sau consultaţiile de care ai nevoie, iar punctualitatea este unul dintre punctele lor forte.

Condiţiile de spitalizare din clinicile private presupun un confort sporit

Dacă te internezi într-un spital privat, vei avea parte de propria rezervă dotată cu mobilier cel mai adesea nou, cu televizor, aer condiţionat şi alte astfel de caracteristici, astfel încât sa te simţi cât mai confortabil. Spitalele de stat nu îsi permit să ofere aceleaşi condiţii, din cauză că finanţările lor sunt limitate.

Cei mai multi medici primari rămân fideli spitalelor de stat

Un alt avantaj al spitalelor de stat este că lucrează cu cei mai buni şi experimentaţi medici, în timp ce în clinicile private personalul este mai tânăr şi mai lipsit de experienţă. Asta nu înseamnă însă că sunt nepregătiţi, doar că, dacă eşti în căutare de notorietate, este mai indicat să o cauţi într-o clinică de stat.

Dotările şi aparatura sunt mai performante în spitalele private

Spitalele particulare nu depind atât de finanţări pentru a-şi asigura cele mai bune dotări, ci de profitul propriu. Iar cum preţurile sunt destul de piperate aici şi cu toate astea nu duc lipsă de pacienţi, spitalele private sunt foarte bine dotate cu cele mai noi dispozitive medicale.

Spitalele private sunt mai bine igienizate

Un alt punct forte al clinicilor private îl reprezintă igiena. În primul rând, acestea nu sunt atât de aglomerate precum cele de stat, iar bacteriile şi virusurile nu circulă libere de la un pacient la altul. În al doilea rând, celulele celor contagioşi sunt individuale, iar asta înseamnă că şansele de a contracta vreo boală sunt mai scăzute. Nu în ultimul rând, bugetul alocat igienizării în spitalele private este pe măsura tarifelor pe care le percep.

© 2015 Copyright by clinica-particulara.ro