Portalul ofera informatii complete despre clinicile particulare din Romania.
Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de servicii medicale, medicina interna, cardiologie, pediatrie, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, psihoterapie, endocrinologie, dermatologie, acupunctura, homeopatie, ORL, oftalmologie, oncologie, chirurgie, ortopedie, urologie, obstetrica-ginecologie, stomatologie generala, implantologie, ginecologie, consultatii medicale, analize medicale.
Clinicile particulare promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.clinica-particulara.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor de cea mai inalta calitate.
Cand cineva aude pentru prima oara despre lucrurile minunate pe care le poate face ozonoterapia pentru sanatatea noastra, cea mai comuna reactie este: confuzia. Cum este posibil ca ceva atat de eficient in atat de multe boli, nu este folosit in toate spitalele si centrele medicale?
Ozonoterapia este o metodă de terapie aparținând medicinii alternative. Scopul ei este creșterea cantității de oxigen din corp prin introducerea, folosind diverse metode, de 0zon în acesta, iar beneficiile pretinse de această terapie se întind asupra unei game largi de afecțiuni incluzând, printre altele, cancerul, SIDA, scleroza multipla. Concluzia Societății Americane a Cancerului, la ora actuală, este că numărul dovezilor științifice care să susțină eficiența utilizării acestei terapii este insuficient - oricare ar fi boala tratată cu ajutorul acesteia.
În 1856, la 16 ani după descoperirea lui, ozonul era folosit pentru prima dată la dezinfecția sălilor de operație și sterilizarea instrumentarului chirurgical. La sfârșitul secolului al XIX-lea deja era folosit în mod obișnuit, în Europa continentală, pentru dezinfectarea apei de băut.
Ozonoterapia constă în introducerea ozonului în corp utilizând diverse metode, în mod obișnuit amestecând ozonul cu diverse lichide și gaze și injectând aceste amestecuri intramuscular, subcutanat sau intravenos. Se mai pot utiliza și insuflațiile pe cale rectală sau vaginală. De asemenea, poate fi introdus prin utilizarea autohemoterapiei - o cantitate maximă de 150 ml de sînge este recoltată de la pacient, amestecată cu ozon și reintrodusă în corp prin perfuzie -intravenos- sau prin injecție intramusculară. Mare parte din suspiciunile privind ozonoterapia se referă la siguranța ozonificării sângelui. Inhalarea ozonului de către mamifere duce la reacții ale acestuia cu compușii prezenți în membrana pleurală și declanșarea unei cascade de efecte patologice. Saul Green pleda pentru capacitatea ozonului de a oxida endogen componenții sanguini și țesuturile umane, din moment ce ozonul este capabil de oxidarea compușilor organici în mediul atmosferic.
Peste 30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, care sunt dealtfel cele mai frecvente boli cronice intalnite pe continent, conform unui studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Nici in Romania statisticiile nu sunt mai imbucuratoare deoarece aproape 20% din totalul consultatiilor din medicina primara sunt generate de bolile reumatice. Ozonul are efect cumulativ care poate fi vazut in timp. Programul terapeutic in tratamentul afectiunilor reumatismale prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat si in functie starea si problemele pacientului consta in: infiltratii locale, infiltratii peri si intra articulare, infiltratii intramusculare, infiltratii in punctele dureroase si in punctele de acupunctura, insuflatii rectale, autohemoterapie.