Portalul ofera informatii complete despre clinicile particulare din Romania.

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de servicii medicale, medicina interna, cardiologie, pediatrie, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, psihoterapie, endocrinologie, dermatologie, acupunctura, homeopatie, ORL, oftalmologie, oncologie, chirurgie, ortopedie, urologie, obstetrica-ginecologie, stomatologie generala, implantologie, ginecologie, consultatii medicale, analize medicale.

Clinicile particulare promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.clinica-particulara.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor de cea mai inalta calitate.

Migratia cadrelor medicale din Romania catre tarile occidentale.

Migratia cadrelor medicale din Romania catre tarile occidentale.

17 - 18 mai 2011 a fost summitul European pe migratie medicala in Zagreb, Croatia.Tari ca Romania, Serbia, Bulgaria, Ungaria si Republica Ceha cat si Polonia au atras atentia agentiilor pe migratie medicala, asociatii, spitale si consultanti din toata lumea. Dar in ce masura poate fi UE blamata pentru cadrerea sistemului nostru medical? Valul de migratie a crescut substantial in ultimii zece ani si s-a accelerat de la 1 ianuarie 2007 data la care Romania si Bulgaria a aderat la UE. Libera circulatie,  creearea de linii aeriene low-cost si unificarea si recunoasterea studiilor medicale intre membii statelor a crescut la un nivel medical european ridicat, unind vestul Europei cu estul Europei. Profesionistii parasesc tara sa practice, studentii isi continua studiile peste granita in timp ce pacientii prefera turismul medical.

UK, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Austria inclusiv Franta si Germania recruteaza doctori din tarile europene pentru a umple locurile vacante in general practicieni in zone rurale mai putin atractive. Aceste tari garanteaza acestor practicanti adoptati un salariu ridicatsi conditii mai bune de lucru. In timp ce doctorii pleaca spre vest, studentii pleaca spre est. Pacientii din vest urmeaza trend-ul. Obositi sa astepte saptamani pentru o programare si in imposibilitatea de a plati preturile mari pentru procedurile medicale, se indreapta catre clinici particulare cu sediul in Romania, Ungaria, Polonia si Republica Ceha, nemaiezitand luarea unui avion in vederea unui implant dentar sau a unei operatii la ochi.

Franta si Romania sunt un caz perfect al acestui fenomen medical. In Franta aproximativ 12%din doctorii straini sunt romani. De la 1 ianuarie 2007 cand Romania a aderat la UE , numarul doctorilor romani, membrii ai sistemului medical francez a crescut de la 174 la aproape 1,000. Municipalitatile franceze rurale nu au deloc dificultati in a recruta specialisti si practicanti generali sedusi de promisiunea unor salarii de zece or cincisprezece ori mai mari decat salariile din Romania, sa nu mai mentinam alte avantaje( acomodarea intr-un loc , o camera de consultatie si ajutor pentru integrare in societate). Sistemul public de sanatate din Romania sufera din cauza acestui exod. Guvernul investeste in clinici particulare pentru straini, ironic studentii francezi parasesc Franta pentru a-si continua studiile medicale la universitatile din Romania, rata lor de promovabilitate este mai mica in comparatie cu cea a studentilor romani. 

Guvernele tarilor est europene incearca sa imbunatateasca sistemul pubblic de sanatate. Ei au promis o reforma radicala a sistemului de sanatate. Acesta este un proiect ambitios si schimbarea se va produce intr-o perioada indelungata. In tot acest timp sistemul medical va continua sa infloreasca.

© 2015 Copyright by clinica-particulara.ro